Видях това предястие в един сайт и реших да опитам да украся коледната трахеза с него.
Тъй като в сайта имаше изложена само снимка, трябваше да гадая за рецептата и начина на изпълнение.
Отначало бях решила да направя пингвинчетата от малки топчета моцарела, но за целта ми трябваха доста големи почистени от костилките маслини. Оказа се, че в магазина има само зелени маслини от нужната ми големина.
Поради това взех черни маслини и съобразих пълнежа с големината на маслините.
Ето какво е нужно: – Едри черни маслини, почистени от костилките – 15 бр.,
- Морков – 1 бр. /варен или кисел/
-
Топено пушено сирене – 1 опаковка
-
Крема сирене – 1 опаковка
Срязвате една маслина надълго, пълните с микса от сирена. Отрязвате кръгче морков. От него изрязвате триъгълниче, за да оформите крачетата. Изрязаното триъгълниче пък разполовявате, за да получите човка, която поставяте във втора, по-малка маслина. Сглобявате с помощта на клечка за зъби, или коктейлно шишче.