ДОМАШНИ ОРЕХОВКИ С КАКАО

Средта на месец Ноември е. Навън захладня. Започва леко да ухае на коледа.

ПРОДУКТИ за ореховките с какао:

  • Орехи – 250 гр.
  • Захар – 1 ч.ч.
  • Какао – 2 с.л.
  • 3 белтъка
  • Щипка сол

Почистваме добре ореховите ядки, в случай, че използваме цели орехи. След това ги изсипваме в блендера. Добавяме чашата захар и блендираме докато получим смес, подобна на пясък.

Изсипваме в смесителна купа и добавяме какаото. Не е нужно да го пресяваме.

Разбиваме белтъците на сняг и добавяме към останалата смес.

Разбъркваме всичко с лъжица, докато сместа се намокри равномерно. Добавяме солта и разбъркваме повторно. С това, сместа за нашите ореховки е готова.

Постиламе си тавата с хартия за печене и започваме да редим ореховките на разстояние една от друга.

Напълваме със сместа малка лъжица за сладолед, изваждаме, дооформяме във формата на кръг, ако е необходимо, и поставяме в тавата.

От дозата излизат 2 тави ореховки, направени с малка лъжица за сладолед, или 1 тава, ако използвате стандартна лъжица за сладолед.

Фурната се загрява до 180 градуса с вентилатор. Малките ореховки се изпекоха за 15 минути. Който обича по-мекички сладки, нека ги пече 13 минути. Във всеки случай трябва да се наблюдават, тъй като всяка фурна пече различно.

Изчакайте ореховките да се охладят, преди да ги вадите от тавата. Да ви е сладко!

Вашият коментар