Как да преопаковаме храна

Как да преопаковаме храна?

Днес у дома всички са с коремни болки…
Поредния пролетен вирус,…..

който е причината аз да напиша тази статия за това, кои храни не трябва да се планират за дългосрочно съхраняване.
Имайте предвид, че преопакованите ви храни също трябва да бъдат предпазвани от кислород, вредители, и влага – три от петте врагове на съхранение на храните . (заедно с останалите 2- топлина и светлина.)
Ето списък на храните, които най-често се съхраняват в килера, но трябва да се преопаковат.
• Стафиди и други сушени плодове
• Овесени ядки
• Зърнени храни за закуска
• Всеки тип бисквитка или хляб
• Боб, леща, булгур,просо, ориз
• Тестени изделия,галета, грис, качамак
• Царевично, оризово,лешниково брашно
• Бонбони, пралини, сладкиши и др. десерти….ммммм
• Палачинкови миксове (Понякога те са опаковани директно в картонената кутия, без всякакъв вид вътрешна пластмасова торбичка.)
• Готови смеси: Макаронени изделия, ориз и картофи, като например картофено пюре, печени картофени миксове и т.н. (Те вече може или да съдържат микроскопични яйца на насекоми вътрешната страна на опаковката и / или да бъде нападната от насекоми и гризачи от външната страна.)
• Пакетиран чай (преопаковайте за най-добър вкус и възможно най-дълъг срок на годност.)
• Сухо, инстантно мляко (ако не в запечатан флакон.)
• Подправки и билки , опаковани в найлонови торбички
• Парченца шоколад, шоколадови/плодови чипове за печене за всеки вкус
• Ядки, пуканки
• Соленки,захар, кафява захар и пудра захар
• Всякакъв вид микс за хляб, царевичен хляб, тесто за пица, и т.н.
• Други стоки, които са опаковани в найлонови торбички и / или картон. Този тип опаковки са предназначени за краткосрочно съхранение, но това не означава, че храната вътре не може да има по-дълъг срок на годност, ако бъде преопакована правилно

Мда…..повече по темата в следващите две статии.

 

*N.b: До тогава ще са готови и снимките от резултата на моя „труд по темата“:-)

.

 

Вашият коментар