Предният петък съпругът ми реши да се изявява в кухнята.
Застана зад печката, сложи тенджерата на котлона и запретна ръкави….
Мила картинка, да….
Отправи се към шкафа със продукти и започна да се суети. Повдигна няколко кутии, докато откри това, което търсеше … кутията със сол…Вметна тихо, че ако съм изсипала сухите продукти в еднакви кутии за съхранение, редно е и да отбележа какво има вътре. Замислих се, че е прав.
Трудно е да се разбере, ако епизодично отваряш шкафа, за да „сготвиш“ качамака, или да подготвиш захранката за утрешния риболов примерно.
Естествено винаги съм готова да поощрявам такива инициативи от страна на половинката ми.
По-добрата организация винаги дава и по-добра прегледност!
Така, че запретнах ръкави, и понаправих нещо по въпроса:
и още малко.
Аз не разполагам с голям килер, и място за съхранение на много продукти, но знае ли човек, какво ще му предложи утрешния ден. Ако случайно стана горд собственик на истински килер с много рафтове, като тези по списанията, няма да се чудя и за миг ще запълня всички рафтове с продукти и подправки 🙂
Мда, това го мога, а вече се снабдих и с етикети за целта.
И така, освен етикетите за сладко и сок, направих и ЕТИКЕТИ4 за основните хранителни продукти в шкафа/килера.
Малко по-добра организация винаги е от полза !
Така, остана да се надявам, че преобладаващата мъжка част от моето семейство ще се вихри по-смело в кухнята 🙂