Домашна малинова лимонада

Когато температурите се вдигат и лятната ваканция е в разгара си,

 

DW411

 

 

значи е време да се осмелим да заредим своя домашен бар с прясна домашна лимонада,

за да внесем свежа прохлада в тежките горещи следобеди.

 

 

 

 

 

 

Край домашния басейн или в прохладната лятна градина, или на балкона, жегата в късния следобед е известен летен „феномен“

 

Ако се чудите и вие какво ви липсва днес, за да се радвате на лятото, ето моето освежаващо предложение:

Малинова лимонада:

Продукти:

  • Малинов сироп *- 200 мл.
  • Лимон – 2 бр.
  • Лед на кубчета- 1/3 от обема на каната
  • Малини замразени – 2 ч. ч.
  • Свежа мента – няколко листенца

 

Оставете малините във фризера, за да се замразят за няколко часа.

                                        * * *

В случай, че нямате готов малинов сироп, използвайте времето в което замразявате плодовете, за да си приготвите.

* Бърз малинов сироп:

2 чаши малини посипвате с 2 чаши захар и оставяте в хладилника, докато сварите на котлона гъст захарен сироп от 2 чаши захар и 1 чаша вода. След като захарния сироп поври и се сгъсти, добавяме малините от хладилника. Продължаваме да варим 30 мин. на средна степен. 2-3 минути преди да спрем котлона добавяме 1 к.л. лимонтозу. Прецеждаме течността през сито или тензух, за да отделим бистрия сок от плода.

                       * * *

Започнете да приготвяте лимонадата, малко преди да извадите замразените малини от фризера:

Нарежете 1 лимон на тънки резенчета и поставете в каната, заедно с няколко листенца мента.

Върху тях сложете чаша замразени малини.

След това напълнете 1/3 от каната с кубчета лед.

Добавете малиновият сироп и разбъркайте леко съставките.

 

Долейте студена вода до ръба на каната и поднесете в охладени чаши.

Украсете с малко настъргана  кора от лимон и листенца от мента.

DW13
Не щадете леда 😉

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

И не забравяйте : напълнете бързо формите за лед и поставете повторно във фризера!

 

Вашият коментар