Меню за пости

Всичките ми приятели знаят, че съм почитател на постите….
А те започват след 2 дни….
По този повод си „спретнах“ меню за една постна седмица, което споделям с вас:
Ролца с пушена сьомга и аспержи
181 ккал / порцияspargelroellchen-mit-raeucherlachs

 

 

 

Снимка: http://diaet-rezepte.schlank-und-fit-portal.com/archives/497-Spargelroellchen-mit-Raeucherlachs.html

Продукти за 2 порции:

8 бр. аспержи
8 резена пушена сьомга
4 краставички
4 репички
1 супена лъжица захар
Сол

Начин на приготвяне:
Обелете аспержите и отрежете грубите части. Завържете ги с конец и ги варете във вода, така че върховете им да се подават над водата. Добавете в кипящата вода 1 супена лъжица захар, за да не горчат аспержите. В зависимост от дебелината на аспержите трябва да се варят от 10 до 20 минути.
Сварените аспержи се оставят настрана, за да се охладят малко и след което се завиват в слайсове сьомга и се украсяват с кисели краставички и репички.

Морковено гаспачо
122 ккал / порция

mohrrueben-gazpacho
Снимка от тук: http://diaet-rezepte.schlank-und-fit-portal.com/archives/491-Mohrrueben-Gazpacho.html

Продукти за 4 порции:

500 гр моркови
2 скилидки чесън
1 щипка кимион
1 лимон
4 супени лъжици зехтин
1 супена лъжица прясно нарязан магданоз
сол
пипер
вода
Начин на приготвяне:

Обелете, измийте и нарежете морковите. Сварете морковите, нарязани на филийки и ги оставете да се охладят. В блендер или с пасатор направете пюре от моркови, като добавите две части вода. Разбъркайте със ситно нарязани скилидки чесън, кимион, лимонов сок, черен пипер и сол. Налейте маслото постепенно, като продължавате да разбърквате. При нужда добавете малко вода. Преди да сервирате, поръсете с магданоз.

gruene-bohnen-mit-zwiebeln-und-kirschtomaten.jpg

 

Зелен боб с лук и чери домати
157 ккал / порция

Продукти за 4 порции:

750g зелен фасул
2 червен лук
16 чери домати
4 супени лъжици зехтин
1 супена лъжица оцет
Сол

Начин на приготвяне:

Сварете зеления фасул в подсолена вода за около 15 минути, изцедете и оставете да се охлади. Обелете лука и нарежете на кръгчета, нарежете доматите на половинки. Направете дресинг от зехтин с оцет и малко сол. Смесете зеленчуците в купа и поръсете с дресинга.

Вашият коментар