СЛЪНЧЕВИ ТИКВИЧКИ

Първата партида тиквички е готова.

Рецепта за тиквички в буркан тип „Омния“ – 800 мл.

 

  • Оцет – 6 с.л. /до долната резка/IMG_20160626_102441
  • Аспирин – 2 бр.
  • Сол – 1 ч.л. с връх
  • Захар – 1 ч.л. с връх
  • копър- 2 цвята
  • черен пипер – 4-5 бр.
  • бахар – 3-4 бр.
  • чесън – 1-2 скилидки.

 

 

Наливаме оцета, добавяме солта и захарта, а след това и аспирина.На дъното на буркана слагаме и цвят от копър,скилидка чесън, черния пипер и бахара.

Запълваме с тиквички, нарязани на фини шайби, четвъртинки, кубчета, според предпочитанията. Завършваме буркана с цвят копър, черен пипер, бахар и скилидка чесън.

IMG_20160626_112153

Доливаме чешмяна вода и затваряме с капачки, които предварително сме подгрели в гореща вода за  2-3 минути.

Затваряме бурканите и изнасяме на въздух и нареждаме бурканите с капачките надолу. Престояват на  вън 10 дни, като ги обръщаме през 2-3 дни, докато капачките вакуумират. Прибираме на хладно и тъмно място и съхраняваме до късна есен.

 

1 thoughts on “СЛЪНЧЕВИ ТИКВИЧКИ

Вашият коментар