Първата партида тиквички е готова.
Рецепта за тиквички в буркан тип „Омния“ – 800 мл.
- Оцет – 6 с.л. /до долната резка/
- Аспирин – 2 бр.
- Сол – 1 ч.л. с връх
- Захар – 1 ч.л. с връх
- копър- 2 цвята
- черен пипер – 4-5 бр.
- бахар – 3-4 бр.
- чесън – 1-2 скилидки.
Наливаме оцета, добавяме солта и захарта, а след това и аспирина.На дъното на буркана слагаме и цвят от копър,скилидка чесън, черния пипер и бахара.
Запълваме с тиквички, нарязани на фини шайби, четвъртинки, кубчета, според предпочитанията. Завършваме буркана с цвят копър, черен пипер, бахар и скилидка чесън.
Доливаме чешмяна вода и затваряме с капачки, които предварително сме подгрели в гореща вода за 2-3 минути.
Затваряме бурканите и изнасяме на въздух и нареждаме бурканите с капачките надолу. Престояват на вън 10 дни, като ги обръщаме през 2-3 дни, докато капачките вакуумират. Прибираме на хладно и тъмно място и съхраняваме до късна есен.
1 thoughts on “СЛЪНЧЕВИ ТИКВИЧКИ”