Тази година нали сме новаци – земеделци, посадихме си зеленчуци и им се радваме цяло лято.
Наложи ми се да си припомням отново рецепти за консервиране.
И ето че след тиквичките, идва ред и на доматите.
След като се разровихме в семейните ни сборници с рецепти, се спряхме на тази горе.
Ще приготвим домашен доматен сос, подходящ за салати и готвене.
Освен био-доматите, се нуждаем и от следните
Продукти:
- Домати – 10 кг.
- Магданоз – 1 връзка
- Олио – 200 мл.
- Сол – на вкус
- Салицил – 1 оп. (40 мг.)
Доматите се измиват и нарязват на дребно.
Смилат се през мелачка и получения сок се излива в голям мерителен съд.
В съда добавяме нарязаната връзка магданоз, сол на вкус и 1 опаковка салицил- 40 гр.
Продава се в аптеката и е много удобен за консервиране на доматите.
След това готовия сос се излива в измити и подсушени бутилки. Оставя се 2 пръста празно място под ръба на капачката, където се излива олио, което в случая играе ролята на естествена „запушалка“ .
Няма да сбъркате! Рецептата е от баба ми и е лесна за изпълнение;-) Консервите траят повече от година.
ХаресвамХаресвам
Много мило щебпробвам ,беше полезна информацията
ХаресвамХаресвам