ПЪЛНЕНИ ЯБЪЛКИ

Печените ябълки с дъх на мед и канела…ммммм и за разкош плънка от орехи и лешници…..мда и една тайна съставка;-)!………. Това би могло да оправи настроението на всеки, недоволен от пронизващия вятър, студа, мъглата и изнизващата се есен!

jabalki-s-orehi-i-le6mizi1a

 

 

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

  • ЯБЪЛКИ : 6-7 бр.
  • Лешници: 50 гр.
  • Орехи: 50 гр.
  • Мед – 100 гр.
  • Какао – 2 с.л.
  • Канела – 2 ч.л.
  • Ром  – 1 ч.л.

Отрязваме  ябълките под дръжката, за да се сдобием с капаче на нашето плодово гърненце.

 

Издълбаваме сърцевината в средата на ябълката с помощта на белачка за плодове /с остър връх/, а след това изваждаме и месестата част от ябълката. Оставаме „стени “ от около 2-3 мм.

img_20161115_133159

До тук добре! Сега запретваме ръкави и се заемаме с плънката:

Запичаме орехите  и лешниците. През това време объркваме мед с какао,канела и ром докато получим гладък крем. При нужда увеличаваме количеството на крема, според големината на ябълките.

Вадим ядките и ги накълцваме на дребни парченца.

Добавяме ги към медения крем и пълним с плънката ябълките.

Запичаме за около 30 минути на силна фурна и готово.

 

Имаме вкусен витаминозен плодов десерт, който ухае неустоимо.

 

 

Вашият коментар