Печените ябълки с дъх на мед и канела…ммммм и за разкош плънка от орехи и лешници…..мда и една тайна съставка;-)!………. Това би могло да оправи настроението на всеки, недоволен от пронизващия вятър, студа, мъглата и изнизващата се есен!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- ЯБЪЛКИ : 6-7 бр.
- Лешници: 50 гр.
- Орехи: 50 гр.
- Мед – 100 гр.
- Какао – 2 с.л.
- Канела – 2 ч.л.
- Ром – 1 ч.л.
Отрязваме ябълките под дръжката, за да се сдобием с капаче на нашето плодово гърненце.
Издълбаваме сърцевината в средата на ябълката с помощта на белачка за плодове /с остър връх/, а след това изваждаме и месестата част от ябълката. Оставаме „стени “ от около 2-3 мм.
До тук добре! Сега запретваме ръкави и се заемаме с плънката:
Запичаме орехите и лешниците. През това време объркваме мед с какао,канела и ром докато получим гладък крем. При нужда увеличаваме количеството на крема, според големината на ябълките.
Вадим ядките и ги накълцваме на дребни парченца.
Добавяме ги към медения крем и пълним с плънката ябълките.
Запичаме за около 30 минути на силна фурна и готово.
Имаме вкусен витаминозен плодов десерт, който ухае неустоимо.