Оказа се, че този тип пасти били доста бърз начин за приготвяне на десерт.
Рецептата е сполучлива и приготвянето на блата и монтажа с пълнежа отнемат по 15 минути.
Мармаладът от сини сливи дава забележителна наслада и настройва предпразнично.
Съчетанието на горчив шоколад с ром предлага пиршество за небцето. Естествено не е за пренебрегване и фактът, че са удобни за предварително приготвяне. Колкото повече часа престоят, толкова по-добри стават.
ПРОДУКТИ:
За блата:
- Яйца – 5 бр.
- Захар – 100 гр.
- Брашно – 1 ч.ч.
- Бакпулвер – 1 ч.л.
За пълнежа:
- Мармалад от сливи /или ябълки/ – 1,5 ч.ч.
- Карамфил – 1 щипка
- Смлени орехи – 70 гр.
За кувертюра:
100 гр. горчив шоколад шоколад
50 гр. масло
10 мл. ром/коняк, есенция/
5 с.л. прясно мляко
Смесвате продуктите за блата и миксирате продължително, докато се покажат балончетата.
Изсипвате в тава, постлана със хартия и печете за 30 мин. на 180 ° С.
Разбира се, правите тест за равномерно опичане с клечка за зъби.
Вадите тавата, върху тавата поставяте решетка, обръщате блата и отлепяте хартията.
Нарязвате половината блат на ленти, широки ок. 2-3 см.
Оставяте да поизстинат и намазвате с пълнежа. Разнесете цялото количество върху ненарязаната половина от блата и наредете отгоре лентите.
Намажете пастите и отгоре и оставете да изстине изцяло и да поеме добре пълнежа.
Предполагам, че е възможно пастите да бъдат направени предварително и вероятно ще са още по-вкусни след ден-два ….
Нашите не устояха на този срок, така че следващият път ще трябва да ги направя в двойна доза и ще пиша, ако това наистина е така.