СУХИ ПАСТИ

Оказа се, че този тип пасти били доста бърз начин за приготвяне на десерт.

Рецептата е сполучлива и приготвянето на блата и монтажа с пълнежа отнемат по 15 минути.

Мармаладът от сини сливи дава забележителна наслада и настройва предпразнично.

Съчетанието на горчив шоколад с ром предлага пиршество за небцето. Естествено не е за пренебрегване и фактът, че са удобни за предварително приготвяне. Колкото повече часа престоят, толкова по-добри стават.

ПРОДУКТИ:

За блата:

  • Яйца – 5 бр.
  • Захар – 100 гр.
  • Брашно – 1 ч.ч.
  • Бакпулвер – 1 ч.л.

За пълнежа:

  • Мармалад от сливи /или ябълки/ – 1,5 ч.ч.
  • Карамфил – 1 щипка
  • Смлени орехи – 70 гр.

За кувертюра:

100 гр. горчив шоколад шоколад

 

50 гр. масло

10 мл. ром/коняк, есенция/

5 с.л. прясно мляко

Смесвате продуктите за блата и миксирате продължително, докато се покажат балончетата.

Изсипвате в тава, постлана със хартия и печете за 30 мин. на 180 ° С.

Разбира се, правите тест за равномерно опичане с клечка за зъби.

Вадите тавата, върху тавата поставяте решетка, обръщате блата и отлепяте хартията.

Нарязвате половината блат на ленти, широки ок. 2-3 см.

Оставяте да поизстинат и намазвате с пълнежа. Разнесете цялото количество върху ненарязаната половина от блата и наредете отгоре лентите.

Намажете пастите и отгоре и оставете да изстине изцяло и да поеме добре пълнежа.

suhi-pasti23

Предполагам, че е възможно пастите да бъдат направени предварително и вероятно ще са още по-вкусни след  ден-два ….

Нашите не устояха на този срок, така че следващият път ще трябва да ги направя в двойна доза и ще пиша, ако това наистина е така.

 

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар