БАНИЧКИ СЪС СПАНАК

Баничките със спанак са любим вариант на печивото, ордьовър или свежа закуска, бързи за приготвяне и ни зареждат с добро настроение.

ПРОДУКТИ:bani4ki1

  • Кори за баница – 1 пакет – 500 гр.
  • Сирене – 200 гр.
  • Яйца – 2 бр.
  • Спанак – 200-300 гр.
  • Праз лук (зелен лук) – 1-2 стръка праз, 5-6 стръка зелен лук
  • Олио – 3 с.л.
  • Девесил – 1 стрък пресен
  • Майонеза – 100 гр.

 

Плънката за баничките приготвяме от спанак, лук и девесил, като ги нарязваме на дребно и задушаваме за 10 минути в растителна мазнина.

След като се охлади, добавяме сиренето и яйцата и разбъркваме добре.

Разтваряме корите и започваме с подреждането на баничките:

Намазваме един лист от корите с майонеза и го покриваме отгоре с друг лист. Разнасяме от плънката  и навиваме на руло. На края на листа намазваме малко майонеза, за да не се развива рулцето. Сгъваме като поткова и слагаме в тава, застлана с хартия за печене.

bani4ki2bani4ki2a

Повтаряме същото докато свършат продуктите. Накрая разпределяме останалата майонеза върху баничките.

Поръсваме със сусам и печем в предварително загрята фурна за половин час на 180 ° С.

bani4ki2b

Вашият коментар