Ретро зимни сладки с локум, които свързваме със студеното време и топлия дом:-)
Старомоден е, заради използваната свинска мас, която пуританите могат да заменят естествено с по-полезна мазнина, но вкусът ще е различен.
И така: Време за приготвяне – около 30 минути.
От тази доза излизат около 40 пурички.
По желание, към локума може да добавите и орехче.
ПРОДУКТИТЕ:
1 ч. ч. свинска мас
4 с. л. захар
1 ч. ч. бяло вино
3 бр. ванилии
щипка сол
700 гр. брашно
За плънка: 2 кутии локум
За намазване: 1 жълтък
За поръсване: пудра захар
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Омесваме всички продукти (без локума), до получаването на меко тесто.
Разточваме тестото на кора и режем на триъгълници.
Във всяко парче слагаме по дължината му – парченце локум, нарязан на тънки лентички.
Завиваме на кроасанчета.
След това намазваме с жълтък от яйце и печем в умерена фурна на 180 градуса за около 20 минути до порозовяване.
Докато са още топли, ги посърваме добре с пудра захар.