5 МАСКИ ЗА ЛИЦЕ за зимата

suha-koja3

В разгара на зимата кожата на лицето се нуждае от допълнително помощ, за да изглежда свежо въпреки студа, режещия вятър и ниските температури.

Ако и на вас ви се е случвало да се чудите защо, и как точно да се приведете сутрин във вид, който да допадне и на вас самата при среща с огледалото, прочетете тези редове и може да откриете своето решение.

suha-koja1

През зимата кожата ни е по-податлива на увреждане, което може да доведе до напукване на устните, петите, сухи ръце и сърбеж по кожата, така че е изключително важно да се грижим за кожата си с помощта на маска за лице и скраб, специално разработени за зима. Можете да използвате маски за лице, които се продават в близката парфюмерия, но за да се възползвате от допълнителните ползи на естествените съставки, е добре да си направите една от тях вкъщи. Това са най-5 зимата маски за лице:

 

1.ЗЕХТИН, КИСЕЛО МЛЯКО, СОК ОТ МОРКОВИ:

Незабавен ефект: попълва фините бръчки и свива порите, заглажда кожата и освежава тена. Може да се съхранява в хладилника 1-2 дни.

  • Кисело мляко 2 с.л.
  • Сок от моркови/изцеден/ – 2 с.л.
  • Белтък /на сняг/ 1 бр.
  • Брашно 1 с.л.
  • Зехтин 1 с.л.

Настържете 1 морков, пресовайте през марля и отделете 2 с.л. сок от него в съд за миксиране. Прибавете брашното, зехтина и киселото мляко и разбъркайте. Накрая разбийте белтъка на сняг и го добавете внимателно в съда. Покрийте със сместа лицето и деколтето и останете с маската ок. 20 мин. Излишното количество маска оставете в хладилника за следващата процедура. Изплакнете с топла вода. Повторете процедурата и на другия ден с останалото количество маска.

2.МЕД И МЛЯКО:

 2.jpg

Смесете кисело мляко с мед и нанесете пастата върху шията и лицето, като се опитате да масажирате кожата за няколко минути. Оставете да действа 20 минути и изплакнете с топла вода.

 

 

 

3.ОВЕСЕНА МАСКА:

ovesena-maska

Равни количества фини овесени ядки, мед и кисело мляко ще подхранят и тонизират кожата през зимата. Останете с маската 30 мин. и изплакнете с топла вода. Тази маска също може да използвате 2 път седмично, за да постигнете незабавен видим ефект.

 

4.БАНАНОВА МАСКА:

bananova-maska

Намачкайте 1 добре узрял банан. Добавете 1 с.л. мляко/или сметана/ и 1 с.л. мед. Останете с маската за 20 минути и изплакнете с топла вода. Ще получите видимо озарен тен.

 

 

  1. МАСКА ОТ ЯБЪЛКИ, КАРТОФИ И ТИКВА

jabylkikartofiitikva
Ябълката е чудесен плод с натурален пектин. Картофът пък е естествен избелващ агент, чийто сок води до незабавен резултат. Тиквата е плод богат на витамини, антиоксиданти и плодови киселини, които подмладяват и освежават тена на кожата. Тази маска ще ви помогне да намалите кафеникавите петна по кожата на лицето и да уеднаквите тена.
За да я направите са ви необходими 1 с. л. настъргана на ситно ябълка (или пасирана), 1 с. л. лъжица настърган картоф и чаена лъжичка пасирана тиква. Смесете съставките и разбъркайте, докато се получи хомогенна смес. Нанесете върху лицето и областта на шията, върху почистена кожа и оставете да подейства за 20 минути. Измийте с хладка вода.

 

Вашият коментар