Продължавам серията от здравословни ястия и техники на приготвяне, с ниска калоричнаст, подходящи за приготвяне по време на спазване на диетичен режим.
Ястията могат да се поднесат като семейно меню с уговорката, че са с калоричност
под 300 ккал./порция.
Време за приготвяне:
30 минути
Продукти:
- Пилешко месо – 500 гр.
- Морков – 1 бр.
- Домати – 2 бр.
- Чушка 2 бр.
- Гъби – 100 гр.
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 20 гр. мед
- Соев сос – 50 мл.
- сол
- Зехтин – 20 мл.
Рецепта:
Моркова (1 бр) се нарязва на колелца, чушката (50 гр.) се нарязват на триъгълничета,а гъбките (100 гр.) се оставят цели.
Лукът се обелва и нарязва на четвъртинки. Пилешкото месо, най-добре от гърди, се овкусява със соев сос и се нарязва на хапки.
На дървени шишове се набождат месото и зеленчуците. Поръсват се с подправките и се намазват със зехтин.
Шишчетата се пекат на скара или грил тиган от всички страни до готовност.