ПИЛЕШКИ ШИШЧЕТА СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ

Продължавам серията от здравословни ястия и техники на приготвяне, с ниска калоричнаст, подходящи за приготвяне по време на спазване на диетичен режим.

Ястията могат да се поднесат като семейно меню с уговорката, че са с калоричност

под 300 ккал./порция.

Време за приготвяне:

30 минути

Продукти:  pileshki-6i64eta

  • Пилешко месо – 500 гр.
  • Морков – 1 бр.
  • Домати – 2 бр.
  • Чушка  2 бр.
  • Гъби – 100 гр.
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 20 гр. мед
  • Соев сос – 50 мл.
  • сол
  • Зехтин – 20 мл.

Рецепта:

Моркова (1 бр) се нарязва на колелца, чушката (50 гр.) се нарязват на триъгълничета,а гъбките (100 гр.) се оставят цели.

Лукът се обелва и нарязва на четвъртинки. Пилешкото месо, най-добре от гърди, се овкусява със соев сос и се нарязва на хапки.

pileshki-6i64eta1a

На дървени шишове се набождат месото и зеленчуците. Поръсват се с подправките и се намазват със зехтин.

pileshki-6i64eta1

Шишчетата се пекат на скара или грил тиган от всички страни до готовност.

pileshki-6i64eta1bpileshki-6i64eta3

 

Вашият коментар