С настъпването на пролетта идва и интересът ни към по-леки и витаминозни ястия.
Един вариант на нискокалорично предястие, за чието приготвяне ще ни трябват около 10 минути и около 30 мин. за изпичане.
ПРОДУКТИ:
- 2 тиквички
- 1 морков
- 3-4 резена шунка
- 100 гр. прясно сирене
- кисело мляко – 200 мл.
- 1/2 ч.л. сода
- 1/2 връзка магданоз
- 1/2 връзка копър
- 100 гр. майонеза
- черен пипер
- сол
За плънката:
- 200 гр. извара
- 100 гр. майонеза
- 2 яйца
- 3 ск. чесън
Приготвяне:
Тиквичките се нарязват на филии по дължина и се поставят за около час във фризер и после се оставят в гевгир, за да се отцедят.
След това се редят в тавичката: ред тиквички, ред настърган морков, ред шунка, натрошеното сирене, в което се омесват магданоза и копъра. Отгоре изливаме плънката
Подправят се със сол и черен пипер на вкус. Изпича на 200 ° С в предварително загрята фурна, за 30 -40 минути, докато се зачерви.
Сервира се като топло или студено предястие или гарнитура.