ПЪЛНЕНИ ЧУШКИ НА ФУРНА

Чушките, пълнени със сирене са любимо ястие, присъстващо често на много трапези през лятото.

Видях в мрежата интересни варианти за пълнени чушки с яйце и сирене на фурна и реших да ги модифицирам според наличностите в моя хладилник и вкусовете на членовете от семейството.

Реших да напълня чушки с полента /позната у нас и като качамак ;-)/ със сирене и босилек.

За целта използвах:4u6ki sirene

  • 700 гр. чушки
  • 100 гр. царевичен грис
  • 600 мл. вода
  • 1 глава зелен лук
  • 2-3 стръка босилек.
  • 400 гр. козе сирене
  • 100 гр. извара
  • 2 яйца
  • зехтин – 50 мл.

Задушаваме глава зелен лук в малко зехтин. След като омекне добавяме водата.

При завирането изсипваме на тънка струйка гриса и бъркаме енергично.  Минути след завиране, сместа се сгъстява. Дърпаме  съда от котлона.

Добавяме натрошеното сирене и продължаваме да бъркаме, докато почне да се топи, а сместа започне да се охлажда. Добавяме 2 яйца и накълцания босилек. Оставяме сместа да се поохлади.

4u6ki polenta1Пълним зеленчуците със сместа и подреждаме в тавичка. Останалата смес разпределяме в тавичката, доливаме 1/2 ч.ч. вода и поръсваме с останалия зехтин.

Печем 30 минути, обръщаме чушките от другата страна и допичаме до готовност.

4u6ki polenta5

 

Вашият коментар