ЗЕЛЕНЧУКОВА КРЕМ СУПА СЪС СИРЕНА

 

IMG_20160811_151901

Зеленчуковите супи са много бързо, приятно и пълно с витамини ястие.

Най-често приготвяме такива, когато в семейството има малки деца.

Освен многото витамини, супите много често са ниско калорични.

Това ги прави любимо ястие по време на диети или при спазването на определени хранителни режими.

 

И така, време е да запретнем ръкави:

Какво ни е необходимо:Krem supa

  • 3 картофа
  • 1 тиквичка
  • 2 глави лук
  • 50 гр. извара
  • 50 гр. топено сирене
  • 50 гр. бяло саламурено сирене
  • 50 гр. кашкавал
  • 50 мл. растително масло
  • 1 скилидка чесън

Нарязваме картофите на кубчета.Сваряваме ги, докато омекнат.

Вадим половината от тях и оставяме да се охладят. Пасираме добре другата половина от картофите, заедно с бульона и добавяме супена лъжица  топено сирене и извара, докато се получи гладка кремообразна смес.

В друг съд задушаваме настърган лук с тиквичките, нарязани на кубчета. След като омекнат, към тях добавяме картофите на кубчета, които отделихме.

Когато зеленчуците се сварят, идва време да „монтираме“ супата, т.е. към пасираната част добавяме целите зеленчуци и доливаме бульон, в случай, че има нужда.

Tost

Остана да приготвим сирената на кубчета и разбира се крутони или тост, овкусен с пресован чесън, зехтин и билки, в зависимост от предпочитанията ви.

И какво остана?

А, да: Мили мои, заповядайте на масата за вкусен обяд!

 

Вашият коментар