Зеленчуковите супи са много бързо, приятно и пълно с витамини ястие.
Най-често приготвяме такива, когато в семейството има малки деца.
Освен многото витамини, супите много често са ниско калорични.
Това ги прави любимо ястие по време на диети или при спазването на определени хранителни режими.
И така, време е да запретнем ръкави:
Какво ни е необходимо:
- 3 картофа
- 1 тиквичка
- 2 глави лук
- 50 гр. извара
- 50 гр. топено сирене
- 50 гр. бяло саламурено сирене
- 50 гр. кашкавал
- 50 мл. растително масло
- 1 скилидка чесън
Нарязваме картофите на кубчета.Сваряваме ги, докато омекнат.
Вадим половината от тях и оставяме да се охладят. Пасираме добре другата половина от картофите, заедно с бульона и добавяме супена лъжица топено сирене и извара, докато се получи гладка кремообразна смес.
В друг съд задушаваме настърган лук с тиквичките, нарязани на кубчета. След като омекнат, към тях добавяме картофите на кубчета, които отделихме.
Когато зеленчуците се сварят, идва време да „монтираме“ супата, т.е. към пасираната част добавяме целите зеленчуци и доливаме бульон, в случай, че има нужда.
Остана да приготвим сирената на кубчета и разбира се крутони или тост, овкусен с пресован чесън, зехтин и билки, в зависимост от предпочитанията ви.
И какво остана?
А, да: Мили мои, заповядайте на масата за вкусен обяд!